Utánpótlás: közös bulival zártuk a szezont

A hosszú idény után a lazításé volt a főszerep családi napunkon. Közel háromszáz ifjú kézilabdázó, szülő, edző és vezető bulizott közösen Gellértegyházán, június 3-án.

 

Szikrázó napsütésben gyűlt össze egyesületünk apraja-nagyja múlt vasárnap. Mint minden évben, idén is a klub edzői és felnőtt játékosai fiatal kézilabdásaink számára egy több feladatból álló ügyességi versennyel készültek. A pályán már megtanulták, hogy egy csapatként működve tudják céljaikat elérni, erre volt szükség ezúttal is.

 

A zsákban futás sok vidám percet okozott a gyerekeknek, de a vizes feladat is igazán közkedvelt volt. A fizikai számok mellett ügyességi és logikai feladatokat, különböző fejtörőket is meg kellett oldaniuk. A több csapatba verődött fiatalság mosolyogva, és jókedvvel teljesítette az állomásokat. 

 

180603 onkc utanpotlas evzaro RT 010

Új helyszínen, de továbbra is családias hangulatban tartottuk évzáró rendezvényünket (Fotó: OrosCafé/Rosta Tibor)

 

Dancsó Attila, klubunk elnöke elmondta, három évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal hívtuk életre a családi napot.

– Közel háromszáz gyerek és szülő látogatott ki, idén először Gellértegyházára a Történelmi Emlékparkba. Azzal a céllal hívtuk életre a rendeztényt évekkel ezelőtt, hogy közösen kapcsolódjunk ki a hosszú szezon után, hiszen egy kis lazulás mindenkinek jól esik – fogalmazott a klubvezető.

 

Amíg a gyerekek játszottak és az állomásokat teljesítették a szülők, edzők, vezetők az árnyékban beszélgettek, míg három bográcsban rotyogott a finom ebéd melyet a nap végén közösen fogyasztottak el.

 

Újabb lépést tettünk előre

 

A lazítás mellett visszatekintésre is jutott idő, az ebéd előtt a csapatok edzői néhány szóban foglalták össze a mögöttünk hagyott idény történéseit.
– Büszkék lehetünk, hiszen minden csapatunk U7-től az ifjúsági együttesig teljesítették a célokat, amelyeket kitűztünk eléjük. Emellett a bázisunk is növekedett az elmúlt évhez képest. Jelenleg 159 igazolt játékosunk van, emellett vidéki képzőhelyeinken – mint Nagyszénás, Gádoros, Mezőhegyes, Medgyesegyháza, Tótkomlós és Kaszaper és Szentes – közel ugyanennyi. Összesen több mint háromszáz fiatal napi mozgását biztosítjuk a klub kötelékében – hangsúlyozta klubunk utánpótlás igazgatója, Nagy Ferenc.

 

Serdülőink idén a legmagasabb osztályban szerepeltek, ahol előkelő hatodik helyen végeztek, így jövőre is megőrizték tagságukat ebben a bajnokságban. A serdülők edzője, Harsányi Viktor szerint a vártnál sokkal jobban szerepeltek az idei kiírásban.

– Az elmúlt évhez képest sokkal nagyobb kihívással néztünk szembe. Több munkát igényelt, hiszen komolyabb együttesekkel kellett megküzdenünk hétről hétre. A lányok is látták hova lehet és kell eljutni. Bízom benne, hogy ezt az utat folytatva jövőre is hasonlóan jó szezont zárunk – értékelt a serdülők trénere.

 

Az ifjúságiak végül a hetedik helyen zárták a másodosztályú bajnokságot, trénerüknek, Nagy Ferencnek maradtak hiányérzetei.

– Rengeteget dolgoztunk és fejlődtünk ebben az évben. A helyezésünk azonban ezt nem tükrözi, de ebben külső tényezők is nagy szerepet játszottak. Egész évben sérülések hátráltatták a csapatot, Amikor egészségesek voltak a lányok, akkor egy nagyszerű veretlenségi szériát produkáltunk, de a bajnok dolgát is megnehezítettük. Ez bizonyítja igazán a csapat erejét – tekintett vissza Nagy Ferenc.

 

Az ebéd előtt a kisebb korosztályok edzői is értékeltek.

 

 – Az előző évben elmondhattam, hogy előreléptünk, és most sincs ez másként. Büszkék lehetünk rá, hogy az ország egyik legnagyobb utánpótlással rendelkező klubja mi vagyunk. A segítség, amit a támogatóktól kapunk jó helyre kerül, a gyerekekre fordítjuk. Ezt azzal igyekszünk meghálálni hogy egyesületi csapataink megállják a helyüket a bajnokságokban, mellyel öregbítjük a saját és Orosháza hírnevét is. Jó úton haladunk, melyet a magyar kézilabda társadalom is elismer – emelte ki Dancsó Attila.

 

Az elnök zárásként hangsúlyozta: célunk, minél több saját nevelésű játékos kapjon lehetőséget a felnőttek között. Az új szezonban négy ifjúsági korú kézilabdázó készül az NB I/B-s felnőtt gárdával, ami kiváló bizonyíték, hogy jó szakmai munka folyik az egyesületnél.

 

 

 

 

 

 

 

HÍREINK

 

 

 

 


 • MIND
 • Egyéni Képzés
 • Felnőtt
 • Fenőtt
 • Ifi
 • NB1/B
 • Orosháza Cup
 • Serdülő
 • U9
 • U10
 • U11
  

   

  Magabiztos győzelem Aradon 

  Aradon játszottak a felnőttek felkészülési találkozót péntek délután. Végig jól diktálták

  TOVÁBB
  

   

  Új fejlesztések a játékosokért 

  A nyáron a keret kialakítása mellett jelentős fejlesztéseket hajtott végre

  TOVÁBB
  

   

  Hódmezővásárhely ellen kezdünk a Magyar Kupában

  Kisorsolta a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a Magyar

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  Átalakult kerettel változatlan célokért

  Elindult a felkészülés a következő bajnoki idényre. Egy rendkívül megerősödött

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  A Kecskemét ellen kezdjük a bajnokságot

  Hazai környezetben indítjuk a 2018/19-es bajnoki szezont. Egyből

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  Változatlan célokért

  Nagy sikerekből és fájó vereségekből egyaránt kijutott a 2017/18-as szezonban. Negyedik helyen

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  Utánpótlás: közös bulival zártuk a szezont

  A hosszú idény után a lazításé volt a

  TOVÁBB
  

   

  Több fronton is helytállva - Elismerték elnökünket

  Évtizedek óta sikeres családapa, vállakozó és sportvezető. Dancsó

  TOVÁBB
Régebbiek betöltése ÖSSZES BETÖLTÉSE

 

 

 

 

 

CSAPATAINK

 

 

 

 

 

KIEMELT TÁMOGATÓNK

 

 

oxxo logo1


TÁMOGATÓINK

 

 

kezilabdavilag         Insure logó1        varosi cimer        oroshazacup e1364506428387     aqua logo       herbaria


     gyoparosfurdo logo           index media        PKK        ekebor logo     


  aplus logo          woims logo1          bausysteme92 logo

 

 

 

BŐVEBBEN

 

 


 

PARTNERÜNK

 

 

voroskereszt
orosházi szervezete

 

 

 

 

MÉDIATÁMOGATÓK

 

 

 Radio 1n logo 88.9 fekete   Radio 1n logo 90.2 fekete    oroscafe  oroshazi elet   oroshazi varosi tv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÖRTÉNETÜNK

 

2014. évben új korszak kezdődött életünkben, elkészítettük utánpótlásképző rendszerünk hosszú távú fejlesztési stratégiáját és szakmai programját, melyet a Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági Tanszéke elismer és példaértékűnek tart. Programunk végrehajtása során bebizonyosodott, hogy helyes úton járunk. A környező települések bevonásával kialakult egy olyan széles utánpótlás bázis mely biztos alapokat jelent a jövőre nézve.

 

BŐVEBBEN