Újabb lépést tettünk előre – Harcolunk a dobogóért

Hajtós félévet tudhat a háta mögött a felnőtt együttes. Továbbra is minden esély megvan, hogy a szezon végén dobogós helyen végezzünk.

 

Remekül sikerült a nyári felkészülése a csapatnak, annak ellenére, hogy idén az átigazolásnál is rendkívül aktívak voltunk. Hat NB I-es rutinnal rendelkező fiatal játékost sikerült Orosházára csábítani. Papp László vezetőedzőnek tehát volt feladata bőven, leginkább egy csapattá gyúrni a régi játékosokat az érkezőkkel. A felkészülési találkozókon gyors játékot játszva, nagy különbséggel nyertünk, a hazai OXXO Energy Kupa is remekül szolgálta a felkészülést a bajnoksgára, ahol végül nagy csatában az ezüstérmet szerezte meg a csapat.

 

Jó előjelekkel vágtunk neki a szezonnak, ahol először a Göd együttesét fogadtuk. Az első találkozón magabiztosan 14 gólós győzelmet arattunk így ezzel a sikerrel várhatták Som Ildikóék az egy héttel később rendezett Eger elleni rangadót. A hevesi együttesnél sajnos gyengébb teljesítményt nyújtott a gárda, egygólos vereséggel és pont nélkül jöttünk haza. Egy hét múlva a Kispest ellen hazai pályán maradtunk alul, így három találkozó után csupán két pont áll a nevünk mellett a tabellán.

 

170909 som ildiko onkc god te

Remekül indult a szezon a Göd ellen (Fotó: Tóth Emese)

 

Októberben azonban átszakadt a gát, Nyíradonyban küzdelmes mérkőzésen ismét győztesen hagyták el a pályát Takács Fruzsináék. Ez csupán az első állomása volt a hat mérkőzésen át tartó veretlen szériának, majd következtek a Hódmezővásárhely, a Gyömrő, a Kézilabda Szeged SE elleni sikerek. Így jó formában, magabiztosan várták a PC Trade Szeged KKSE elleni mérkőzést Papp László tanítványai. Telt ház előtt, az egész fél év során lelkesen és hangosan támogató szurkolók segítségével két vállra fektettük a bajnokaspiráns Csongrád megyeieket. Ez a lendület egészen a Pénzügyőr elleni idegenbeli találkozóig tartott ki.

 

Ezután látogatott Orosházára a mezőny egyik legerősebb keretű csapata a Szent István, ahol az ősz leggyengébb teljesítményét nyújtották a lányok. Így is partiban voltak a lányok a jó erőkből álló fővárosiakkal szemben, de a háromgólos vereséggel megszakadt a jó széria. Ezt követte a hajdúnánási vendégszereplés, ami szintén nem jó emlék, hiszen pontosztozkodással zárult.

Jókor jöttek a pofonok, hiszen az év végén Szentendrét és a Balmazújvárost magabiztosan, jó játékkal egyaránt kilenc találattal múltuk felül.

 

171105 ONKC Szeged RJ 010

Nagy csatában győztük le a rózsaszín mezben játszó szegedieket (Fotó: Rajki Judit/OrosCafé)

 

Megalapozott út a dobogóhoz

 

Féltávnál három vereség, egy döntetlen és kilenc győzelem áll a csapat neve mellett. Ez a tabella ötödik helyére elég jelenleg, ami korántsem olyan vészes, mint egy évvel ezelőtt. Roppant szoros az élmezőny az első és a hatodik helyezett csapatot csupán négy pont választja el. Papp László tanítványai három ponttal vannak lemaradva az éllovas Eger és egy ponttal a második Szeged és a harmadik Kispest mögött.

– Tökéletesen elégedett nem vagyok, hiszen csúsztak ki a kezeink közül megszerezhető pontok. Ennek ellenére mégis sikerült egy kicsit előrelépnünk. Nagy a különbség az elmúlt szezon félévi ötödik helyezése és a mostani között. Tavaly ilyenkor csak külső szemlélői voltunk a dobogóért vívott harcnak, ám ezúttal magunk befolyásolhatjuk a sorsunkat – foglalta össze röviden az eddigieket Papp László.

 

Ezzel egybehangzóan klubunk elnöke is elmondta, hogy sok éves becsületes munkával sikerült idáig eljutni.
– Jár a dicséret a stábnak és a csapatnak, hogy elértük a részcélt, harcban vagyunk a dobogóért. A szezon végén is ebben a pozícióban szeretnénk végezni, ám ehhez rengeteget kell dolgozni, hiszen semmi nem fog az ölünkbe hullni – fogalmazott Dancsó Attila.

 

A tavaszi szezon február 4-én indul, míg a felkészülést már január 3-án elkezdi a csapat. A keret összetétele még nem végleges, ezzel kapcsolatban folyamatosan zajlanak a tárgyalások. Erről, az edzőmérkőzésekről és azok időpontjáról hamarosan tájékoztatjuk szurkolóinkat.

 

Győzelemmel mehetnek a lányok a téli szünetre, hiszen az utolsó mérkőzésen magabiztosan hoztuk el a győzelemért járó két pontot Balmazújvárosból.


NKK Balmazújváros - OXXO Energy Orosházi NKC 24-31 (7-15)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Balmazújváros, 150 néző.

Vezette: Kaló Zsófia és Mizsák Dorina

Orosháza:

BRUNNER - ANTAL 4, TAKÁCS F. 8 (2), SOM 3, Kamuti 2, ZVOLENSZKY 5, Zsilák 2. Cserék: Makai (kapus), SZÉKESI, Tóth S. 2, TOBAK 3, Horváth 2 (1), Hatala. Vezetőedző: Papp László.

Balmazújváros legjobb góllövői: Szabados 9 (3), Halmai 6.

Kiállítások: 6 ill. 2 perc. Hétméteresek: 3/3 ill. 3/3.


Az álmosító vasárnapi hangulat ellenére az első pillanattól kezdve koncentráltan kézilabdáztak a lányok, Kamuti Réka és Zvolenszky Nóri vette be először a vendég kaput. Zárt hatosfalas védkezésünk ezúttal is kiválóan működött, jó támpontot adtak a jól teljesítő Brunner Zsanettnak. Az ellenfélnél a rutinos irányítója, Szabados egyedül tartotta a hátán az övéit (10. perc 3-5). Pár perccel később robbantottunk, gyors gólokat szerezve növeltük ötgólosra a fórt, majd az utolsó hat percben tovább fokozva a tempót a szünetre nyolcgólos különbséget alakítottunk ki (30. perc 7-15).


A második félidőben hullámzóan sok hibával játszottak a csapatok. Rengeteg eladott labda és kapkodás jellemezte a játékot, ami a mi malmunkra hajtotta a vizet (38. perc 10-18). Becsülettel küzdött a hazai csapat, sokszor jól használta ki a bizonytalan támadójátékból fakadó hibáinkat, de veszélyes közelségbe nem jutottak (47. perc 15-21). Papp László ezen a mérkőzésen mindenkinek lehetőséget tudott nyújtani, amivel éltek is a játékosok, ilyen volt a fiatal Horváth Nikolett is, aki kétszer is betalált a hajdúságiak kapujába. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk az őszi idény utolsó bajnokiján.


Papp László: Ekkora különbség nincs a két csapat között. Támadásban hullámzóan teljesítettünk, de szerencsére hátul jól védekeztünk, ez volt a győzelem kulcsa.
 

 

 

 

 

HÍREINK

 

 

 

 


 • MIND
 • Egyéni Képzés
 • Felnőtt
 • Fenőtt
 • Ifi
 • NB1/B
 • Orosháza Cup
 • Serdülő
 • U9
 • U10
 • U11
  

   

  A Kecskemét ellen kezdjük a bajnokságot

  Hazai környezetben indítjuk a 2018/19-es bajnoki szezont. Egyből

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  Változatlan célokért

  Nagy sikerekből és fájó vereségekből egyaránt kijutott a 2017/18-as szezonban. Negyedik helyen

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  Utánpótlás: közös bulival zártuk a szezont

  A hosszú idény után a lazításé volt a

  TOVÁBB
  

   

  Több fronton is helytállva - Elismerték elnökünket

  Évtizedek óta sikeres családapa, vállakozó és sportvezető. Dancsó

  TOVÁBB
  

   

  Csúcsot döntött a VII. Orosháza Cup

  Három napon át, hét korosztályban több mint 900

  TOVÁBB
  • Orosháza Cup
  

   

  Győzelemmel búcsúztunk az idénytől

   A szezon utolsó találkozóján végig vezetve szereztük meg a két

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  A Balmazújváros ellen zárjuk a szezont

   Egy hosszú szezon utolsó mérkőzéséhez érkezett a felnőtt

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  Ifi: nem sokon múlt a siker Gyömrőn

  Lejátszotta utolsó bajnokiját az ifjúsági csapat a

  TOVÁBB
  • Ifi
Régebbiek betöltése ÖSSZES BETÖLTÉSE

 

 

 

 

 

CSAPATAINK

 

 

 

 

 

KIEMELT TÁMOGATÓNK

 

 

oxxo logo1


TÁMOGATÓINK

 

 

kezilabdavilag         Insure logó1        varosi cimer        oroshazacup e1364506428387     aqua logo       herbaria


     gyoparosfurdo logo           index media        PKK        ekebor logo     


  aplus logo          woims logo1          bausysteme92 logo

 

 

 

BŐVEBBEN

 

 


 

PARTNERÜNK

 

 

voroskereszt
orosházi szervezete

 

 

 

 

MÉDIATÁMOGATÓK

 

 

 Radio 1n logo 88.9 fekete   Radio 1n logo 90.2 fekete    oroscafe  oroshazi elet   oroshazi varosi tv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÖRTÉNETÜNK

 

2014. évben új korszak kezdődött életünkben, elkészítettük utánpótlásképző rendszerünk hosszú távú fejlesztési stratégiáját és szakmai programját, melyet a Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági Tanszéke elismer és példaértékűnek tart. Programunk végrehajtása során bebizonyosodott, hogy helyes úton járunk. A környező települések bevonásával kialakult egy olyan széles utánpótlás bázis mely biztos alapokat jelent a jövőre nézve.

 

BŐVEBBEN