Sikeres szezon után, nagyobb célok előtt

 

Egyesületünk megtartotta évadzáró rendezvényét, melyre idén is a Petőfi Művelődési Központ Bubik termében került sor.

A vacsora előtt klubunk elnöke, Dancsó Attila és a felnőtt csapat vezetőedzője, Papp László értékelte a mögöttünk hagyott bajnoki idény eredményeit. 

Nagyon jó szezont tudhatunk maga mögött, hiszen a felnőtt csapat megsüvegelendő negyedik helyezése mellett a korosztályos együttesek is kivétel nélkül megállták helyüket a 2016-17-es bajnokságban.

Csapatunk a 2015-16-os szezonbeli 7. helyezés után a most befejeződött bajnokságban három helyet előre lépve, a 4. helyen zárt. A vezetőedző szerint jó úton járunk, de még messze a cél:

Két szezonnal ezelőtt megfogalmaztunk egy célt, hogy építsünk egy olyan csapatot, mely reálisan veszi fel a harcot az első osztályba kerülésért. Azt hiszem bebizonyosodott, hogy jó úton járunk. Több nehézség, sérülés hátráltatta a munkát. Zvolenszky Nóra egy hónapra, a csapat egyik meghatározója, Vörös Bettina több mint egy évre kiesett. Ezzel együtt lépegettünk előre. Olyan nagy lépést, mint amire számítottunk, nem tudtunk megtenni, de én maximálisan elégedett vagyok a helytállással és a 4. hellyel is. Az idei igazolásokkal, erősítésekkel remélem már bele tudunk szólni az első helyek sorsába is – hangsúlyozta a vezetőedző. 

Beragadtunk a rajtnál

Az elején sajnos hullajtottunk el olyan pontokat, melyek a végelszámolásnál nagyon hiányoztak, de lassacskán belelendültünk és jöttek szépen a győzelmek, ezzel együtt pedig lépegettünk a tabellán is egyre feljebb.


A Nyíradonybeli és az Eger elleni hazai pontok elvesztése fáj leginkább. Ha ezek bármelyike megvan, már dobogón végezhettünk volna. Voltak persze bravúr pontok is, mint például a Szeged KKSE elleni hazai találkozón. Ha összeszedettek, motiváltak tudtunk lenni, akkor bárkinek tudtunk ellenfele lenni, sajnos ez nem mindig sikerült. Tavasszal itthon veretlen maradt a csapat. Az alapok megvannak, az irány jó, szerintem bízhatunk a további előrelépésben – zárta a felnőtt csapat szezonjának értékelését Papp László.


Klubunk elnöke Dancsó Attila is a felnőttek teljesítményével és negyedik helyével kezdte az értékelést:

Alapvetően sikeres szezon áll a hátunk mögött. Augusztusban az első négy hely valamelyikének megszerzését tűztük ki célul, és ezt a 4. hellyel sikerült elérni. Mindössze egy pont választotta el a felnőtt együttest a dobogótól. A sok sérülést és egyéb problémát figyelembe véve ez mindenképp dicséretes. Sokat fejlődtünk. Masszívabb lett a csapat, és azt hiszem, a jövő évi, ennél sokkal sikeresebb szezon alapjait sikerült letennünk – mondja a “nagyokról”.

Erős az utánpótlás-bázis

Egyesületünk vezetésének mindig is az volt a célja, hogy orosházi gyerekeket neveljen fel, akik a felnőtt csapatban bizonyíthatják tudásukat. Büszkén mondhatjuk, hogy az elmúlt szezonban nem kevesebb, mint hét játékos rendszeresen a felnőtteknél edzhetett, közülük a serdülőkorú hálóőr, Késmárki Kata többször szerephez is jutott a bajnokikon.

A klubelnök az utánpótlás-bázisunkról néhány számadattal is szolgált.

 


Jelenleg 150 igazolt utánpótlás korú versenyzőnk van, de emellett vidéki képzőhelyeinken – Nagyszénás, Gádoros, Mezőhegyes, Medgyesegyháza, Tótkomlós és Kaszaper – mintegy 200 fiatallal foglalkozunk. A serdülő csapat a Kiemelt Serdülő Bajnokságban, nagynevű klubok – Győri Audi ETO, Ferencváros vagy a Debrecen- utánpótlás gárdái között versenyzett. Végül a 19. helyen zárták az évet, de több élvonalbeli együttest is maguk mögé utasítottak. Ugyanez a korosztály adta az NB I/B-s junior csapat gerincét is. Sokszor két-három évvel idősebb ellenfelekkel mérkőztek. Ebben a küzdelem-sorozatban sem vallottak szégyent, hiszen a tabella közepén a hetedik helyen zárták az idényt – mondta.


Az U7-től egészen az U13-as csapatokig is meg vagyunk elégedve, mind a szakmai munka minőségével, mind a fiatalok fejlődésével. Több tornán és regionális bajnokságban is elindítottuk őket, ahol többször érmes helyezéssel tértek haza – tette hozzá büszkén Dancsó Attila.


Adottak a feltételek, komolyodnak a célok


Manapság a sportegyesületek életének egyik leghangsúlyosabb meghatározója az anyagi háttér léte, vagy nemléte. Csapatunk játékosinak számára biztosítottak a feltételek ebben a tekintetben is.


– Nem győzünk eléggé hálásak lenni Orosháza város vezetésének azért a hozzáállásért, amelyet a sportok, közte a kézilabda iránt tanúsít és amely példaértékű országos tekintetben is. Anyagi biztonságunk fő támasza a városi támogatás. Ez jó alapot ad az egyesületnek a további támogatók megtalálásához. E mellé csatlakozik a TAO program, mely jelentősen hozzátesz a működésünkhöz. Fontos ebben a tekintetben az évek óta alkalmazott elv, mely szerint csak addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér. Nem teszünk felelőtlen vállalásokat, így a 2017-es működésünk biztos alapokon áll. Ezzel kapcsolatosak a következő szezon, felnőtt csapatunk elé tűzött sokkal vérmesebb céljai is – hangsúlyozta.


A csapat megerősítését célzó néhány tárgyalás már lezárult. NB I-ből, vagy NB I-es rutinnal rendelkező játékosok érkeznek Orosházára. Amint véglegeset tudunk mondani, tájékoztatni fogjuk a közvéleményt az érkezők személyéről és a kitűzött célról is – zárta szavait az elnök.

Az évértékelő beszédek után a vezetőség elbúcsúztatta a csapattól távozó játékosokat.

 

 

Máshol folytatja pályafutását Csajbók Krisztina, Molnár Imola, Butt Tímea, Biró Melinda és Katarina Arsenijevic. 

A Békéscsabáról kettős játékengedéllyel idáig nálunk szereplő páros, Bottó Rózsa és Mihálffy Adrienn pedig nem áll tovább klubunk rendelkezésére.

Fotó: Lőkös Zsolt

 

 

 

 

 

HÍREINK

 

 

 

 


 • MIND
 • Felnőtt
 • NB1/B
 • U9
 • U10
 • U11
  

   

  Idén sem maradhat el az Orosháza Cup – Várjuk a csapatok jelentkezését

  Jó hangulat, kiváló

  TOVÁBB
  

   

  Kézilabda-ünnep hetedik alkalommal

  Hetedik éve hagyomány, hogy a farsangi szezonban egy közös bálra invitálja

  TOVÁBB
  

   

  Ifi: tavasszal irány a középmezőny

  Nehéz féléven van túl az ifjúsági csapat is, hiszen

  TOVÁBB
  

   

  Újabb lépést tettünk előre – Harcolunk a dobogóért

  Hajtós félévet tudhat a háta mögött a

  TOVÁBB
  

   

  U9: látszik a fejlődés

  A kilencéveseink is befejezték erre az évre a szereplést. Négy

  TOVÁBB
  

   

  U11: felemás teljesítmény

  Két mérkőzést játszott az U11-es korosztály Szeghalmon a múlt hónap végén.

  TOVÁBB
  • U11
  

   

  Nagyszerű játékkal zártuk az őszt

   

  Győzelemmel mehetnek a lányok a téli szünetre, hiszen

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  A Hajdúságban zárjuk az őszt

   

   A hosszú őszi szezon a végéhez közeledik, de

  TOVÁBB
  • Felnőtt
Régebbiek betöltése ÖSSZES BETÖLTÉSE

 

 

 

 

 

CSAPATAINK

 

 

 

 

 

KIEMELT TÁMOGATÓNK

 

 

oxxo logo1


TÁMOGATÓINK

 

 

kezilabdavilag         Insure logó1        varosi cimer        oroshazacup e1364506428387     aqua logo       herbaria


     gyoparosfurdo logo           index media        PKK        ekebor logo     


  aplus logo          woims logo1          bausysteme92 logo

 

 

 

BŐVEBBEN

 

 


 

PARTNERÜNK

 

 

voroskereszt
orosházi szervezete

 

 

 

 

MÉDIATÁMOGATÓK

 

 

 Radio 1n logo 88.9 fekete   Radio 1n logo 90.2 fekete    oroscafe  oroshazi elet   oroshazi varosi tv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÖRTÉNETÜNK

 

2014. évben új korszak kezdődött életünkben, elkészítettük utánpótlásképző rendszerünk hosszú távú fejlesztési stratégiáját és szakmai programját, melyet a Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági Tanszéke elismer és példaértékűnek tart. Programunk végrehajtása során bebizonyosodott, hogy helyes úton járunk. A környező települések bevonásával kialakult egy olyan széles utánpótlás bázis mely biztos alapokat jelent a jövőre nézve.

 

BŐVEBBEN