Rangadóra készülünk – A stabilitás a kulcs

 Fontos mérkőzés vár felnőttjeinkre vasárnap este, az éllovas Eger gárdáját fogadjuk az Eötvös-csarnokban. Sokkal stabilabb védekezésre lesz szükségünk, mint az eddigiekben.

 

Debre Viktor együttese a télen kevés változáson esett át, két érkezőt jegyezhetnek. A Szentendréből igazolták le a balkezes szélső, Vesztergombi Dalma. Emellett egy balátlövő, Nagy Enikő érkezéséről is beszámolt a listavezető honlapja.

 

Az egriek az első fordulóban könnyedén győzték le a Hódmezővásárhely együttesét, mégsem érkezhetnek nyugodtan Orosházára, hiszen két évvel ezelőtt szintén listavezetőként érkezve vereséget szenvedtek és ezzel elúszott a feljutást érő bajnoki címük is. Soron következő ellenfelünkkel az ősszel nagy csatát vívtunk idegenben, egy kevésgólos találkozón közel voltunk a pontszerzéshez. Többek között emiatt is vár Petrovics Gerda szoros mérkőzést.

– Egyértelműen ki-ki meccs lesz, amelyen a napi forma fog dönteni. Azon fog múlni minden, hogy ki lesz ott jobban fejben, ki tudja a taktikát jobban megvalósítani, mert azt hiszem, hasonló erőkből álló csapat vagyunk. Nem szabad túlizgulni a meccset és akkor nyerhetünk – osztotta meg várakozásait a játékos egyesületének honlapjával.

 

Magabiztosabb védelem szükséges

 

A múlt hétvégén jól kezdtünk, ennek ellenére nem folytatódott jól a Göd elleni találkozó az első fordulóban, ahol kétgólos vereséget szenvedtünk. Hazai pályán nem is lehet más a célunk, mint javítani. Hétközben Brunner Zsanett is ezt fogalmazta meg a hazai rangadóval kapcsolatban.

 

  

Egész héten motiváltan, a mérkőzés fontosságához méltón készült a csapat. Sajnos nem teljes kerettel, hiszen az előző találkozón nyolc gólt szerző Vörös Bettina megfázással bajlódott, de hétvégén már vezetőedzőnk rendelkezésére állhat. Papp László szerint sokkal jobb játék kell vasárnap este.

 

–Nagyon fontos, hogy hátul sokkal stabilabbak és magabiztosabbak legyünk, mint a Göd ellen voltunk. Ez megalapozhatja támadójátékunkat is. Szükségünk lesz szurkolóink segítségére is, akik bebizonyították már korábban, hogy nyolcadik emberként képesek győzelemhez vezetni minket. Számítunk rájuk – hangsúlyozta az orosházi tréner.

 

A felnőtt találkozót megelőzően február 11-én 14 órától a serdülők ,16 órától pedig az ifjúságiak is pályára lépnek majd. Már ekkor is várjuk szurkolóinkat, hiszen a fiataljaink is megérdemlik a bíztatást. Ahogy lenni szokott, ezúttal is élő bejelentkezésekkel készülünk, de bízunk benne, hogy minél többen a helyszínen tekintik meg a találkozót és segítik a csapatot.

Az ifjúságiak számára is elkezdődött a bajnokság és rögtön két bravúrral indították a tavaszi szezont. A nyitányon legyőzték a Hódmezővásárhelyet, majd meggyőző fölénnyel nyertek hazai pályán a Gyömrő ellen.


Nagy Ferenc tanítványai a másodosztályú ifjúsági bajnokság kilencedik helyén várhatták a tavaszi folytatást.


Az első mérkőzésen január 28-án Hódmezővásárhelyen kellett helytállnia Szigetváriéknak. Szorosan indult a találkozó, egészen a 15. percig, amikor egy háromgólos szériának köszönhetően kissé lerázták vendéglátójukat az orosháziak. Sajnos az első játékrész utolsó tíz percében magára talált a Vásárhely, így a szünetben kétgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.


A második játékrész elején tartották előnyüket a Csongrád megyei fiatalok, rendre két háromgólos hátrányban kézilabdázott az ONKC. A véghajrára azonban ismét egálra álltak a felek. Az izgalmas végjátékban helyén volt a fiataljaink esze, és küzdeni tudásból is jelesre vizsgáztak. Ennek köszönhető egygólos győzelmük.


Hódmezővásárhelyi LKC - OXXO Energy Orosházi NKC 21-22 (12-10)

Góllövőink: Szigetvári 7, Horváth N. 5, Csomor 4, Kovács Z. 2, Horváth B. 2, Nagy R. 1, Tömösközi 1.


Nagy Ferenc, edző: Egész meccsen nagyon jól védekeztünk, ennek köszönhetően tudtunk nyerni. Gratulálok a lányoknak.


Január utolsó napján újabb mérkőzés várt a lányokra, a közvetlen előttünk álló Gyömrő együttese látogatott Orosházára. Hasonlóan a múlt vasárnapi mérkőzéshez, ezúttal is szorosan, fej fej mellett haladtak a felek az első félidő derekáig, de ezúttal Késmárki Katáék mehettek háromgólo előnnyel a szünetre. A folytatásban pedig hamar dűlőre vitték a két pont sorsát a jól játszó orosháziak, egy 8-1-es szériával bebiztosították a sikert. Fegyelmezett, jó játékkal tízgólos győzelmet arattak.


OXXO Energy Orosházi NKC - Gyömrő VSK 29-19 (14-11)

Góllövőink: Szigetvári 9, Horváth N. 8, Bakró 4, Nagy A. 3, Csomor 2, Tömösközi 1, Nagy P. 1, Nagy R. 1.


Nagy Ferenc, edző: A lányok betartották amit megbeszéltünk az öltözőben. Megérdemelten tartottuk itthon a két pontot.


Ezzel a négy ponttal jelenleg a bajnokság hetedik helyén áll az ONKC. Legközelebb február 11-én a nyolcadik helyen tanyázó Kispesten lépnek pályára az ifisták.

 

 

 

 

 

HÍREINK

 

 

 

 


 • MIND
 • Egyéni Képzés
 • Felnőtt
 • Fenőtt
 • Ifi
 • NB1/B
 • Orosháza Cup
 • Serdülő
 • U9
 • U10
 • U11
  

   

  Magabiztos győzelem Aradon 

  Aradon játszottak a felnőttek felkészülési találkozót péntek délután. Végig jól diktálták

  TOVÁBB
  

   

  Új fejlesztések a játékosokért 

  A nyáron a keret kialakítása mellett jelentős fejlesztéseket hajtott végre

  TOVÁBB
  

   

  Hódmezővásárhely ellen kezdünk a Magyar Kupában

  Kisorsolta a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a Magyar

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  Átalakult kerettel változatlan célokért

  Elindult a felkészülés a következő bajnoki idényre. Egy rendkívül megerősödött

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  A Kecskemét ellen kezdjük a bajnokságot

  Hazai környezetben indítjuk a 2018/19-es bajnoki szezont. Egyből

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  Változatlan célokért

  Nagy sikerekből és fájó vereségekből egyaránt kijutott a 2017/18-as szezonban. Negyedik helyen

  TOVÁBB
  • Felnőtt
  

   

  Utánpótlás: közös bulival zártuk a szezont

  A hosszú idény után a lazításé volt a

  TOVÁBB
  

   

  Több fronton is helytállva - Elismerték elnökünket

  Évtizedek óta sikeres családapa, vállakozó és sportvezető. Dancsó

  TOVÁBB
Régebbiek betöltése ÖSSZES BETÖLTÉSE

 

 

 

 

 

CSAPATAINK

 

 

 

 

 

KIEMELT TÁMOGATÓNK

 

 

oxxo logo1


TÁMOGATÓINK

 

 

kezilabdavilag         Insure logó1        varosi cimer        oroshazacup e1364506428387     aqua logo       herbaria


     gyoparosfurdo logo           index media        PKK        ekebor logo     


  aplus logo          woims logo1          bausysteme92 logo

 

 

 

BŐVEBBEN

 

 


 

PARTNERÜNK

 

 

voroskereszt
orosházi szervezete

 

 

 

 

MÉDIATÁMOGATÓK

 

 

 Radio 1n logo 88.9 fekete   Radio 1n logo 90.2 fekete    oroscafe  oroshazi elet   oroshazi varosi tv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÖRTÉNETÜNK

 

2014. évben új korszak kezdődött életünkben, elkészítettük utánpótlásképző rendszerünk hosszú távú fejlesztési stratégiáját és szakmai programját, melyet a Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági Tanszéke elismer és példaértékűnek tart. Programunk végrehajtása során bebizonyosodott, hogy helyes úton járunk. A környező települések bevonásával kialakult egy olyan széles utánpótlás bázis mely biztos alapokat jelent a jövőre nézve.

 

BŐVEBBEN