Két hónapja veretlenül - Értékes győzelem a SZISE ellen

Gólzáporos első félidő, majd egy kiélezett második játékrész után megérdemelten szereztük meg a két pontot a fővárosban. Végig jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel múltuk felül a jó erőkből álló Szent István-OTP gárdáját szombat délután.

 

Szent István-OTP - OXXO Energy Orosházi NKC 24-27 (16-16)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 120 fő.
Vezette: Lengyel Vivien, Sebestyén Fanni.

Orosháza:

MAKAI - Antal 2, Takács 5 (3), SOM 6, Kamuti 2, HATALA, Zsilák 2. Cserék: Brunner, Késmárki (kapusok), TÓTH S. 4 (3), VÖRÖS 4, Ulmann 1, Dancsó 1, Szigetvári, Horváth N. Vezetőedző: Papp László.

Az ellenfél legjobb góllövői: Szerző 8, Horváth G. 5.

Kiállítások: 6 perc illetve 2 perc. Hétnéteresek: 3/3 illetve. 6/6.

 

Az első gólra egészen a második percig kellett várni, ekkor Takács Fruzsina talált be hétméteresből. A tizedik percig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor Papp László tanítványai robbantottak és két perc alatt háromgólos fórt alakítottak ki (12. perc 7-4). A haziak időkéréssel próbálták meg kizökkenteni a lendületünket, sikeresen. Ebben az időszakban támadásban több hibát vétettünk, amelyet a fővárosi gárda lerohanás gólokkal büntett (18. perc 10-10). Innentől kezdve nem tudott komolyabb előnyt kiharcolni egyik együttes sem, sok hiba csúszott a csapatok játékába, ám így is 32 gól esett az első harminc perc során (30. perc 16-16).

 

A második játékrészben kissé bent ragadtunk az öltözőben, hiszen a 40. percben négygólos hazai fórt mutatott az eredményjelző (21-17). Az utóbbi fordulókban nyújtott jó teljesítmény kellő önbizalmat adott a csapatnak, mi sem bizonyítja jobban, hogy ebben a szituációban sem esett össze a játékunk. Vörös Bettina elöl, míg a kapuban Makai Veronika a védelemmel közösen lendítette előre a csapatot. A 46. percre értük utol a Szent Istvánt, majd egy hosszú gólcsend következett, melyet Vörös Bettina tört meg (22. perc 23-24). Innen már nem adtuk ki a kezünkből a vezetést, végül három góllal legyőztük a dobogós helyen álló vendéglátókat.

 

Papp László, vezetőedző: Örülök, hogy tovább folytattuk a jó szériát, nagyot küzdött a csapat.

 

Immár közel két hónapja nem találtunk legyőzőre, ezzel a teljesítménnyel jelenleg az NB I/B keleti csoportjának 4. helyén tanyázunk 29 ponttal. Jövő szombaton a szokottól eltérően 15 óra 30 perctől lépünk pályára a Hajdúnánás ellen az Eötvös-csarnokban.

 

Soha nem látott mezőny gyűlt össze az Orosháza Cupra. Összesen 27 egyesület mintegy nyolcvan csapata nevezett idáig. A kézilabda mellett kikapcsolódni is lesz lehetőség, többek között fellép Majka és Curtis is.


Minden eddiginél nagyobb lesz az Orosháza Cup, melyet május 19-én és 20-án rendezünk. A régió egyik legkiemeltebb kézilabdás eseményén mintegy nyolcvan egyesület hét korcsoport körülbelül 850 ifjú sportolója lesz jelen a két nap során, ami rekordot jelent a torna történelme során.


– Örülünk, hogy ennyien jelentkeztek az ország minden pontjából, ráadásul több élvonalbeli együttes is nevezett,sokan már visszatérnek hozzánk. Évek alatt elértük, hogy szeressenek Orosházára jönni az egyesületek, idén is mindent megteszünk, hogy színvonalas minden igényt kielégítő rendezvényt hozzunk össze – fogalmazott Nagy Ferenc az Orosháza Cup főszervezője. Hozzátette, hogy továbbra is várják a nevezéseket.


A kézilabda mellett a kikapcsolódásra is jut majd idő,  hiszen a mérkőzések fáradalmait Gyopárosfürdőn pihenhetik ki a csapatok. Emellett érdemes lesz május 19-én este ellátogatni a város főterére, hiszen nagykoncerteket tartanak az Orosháza Nyár 2018 rendezvénysorozat keretén belül. Előbb fellép a Hősök formáció, őket a fiatalok körében igen népszerű Majka és Curtis kétórás előadása követi.


A versenyről további részletek (nevezési díj, korosztály besorolás stb.) ezen a linkenletölthető pdf-ben szerepelnek, de érdeklődhettek személyesen is Nagy Ferencnél a +36 20 261-3491-es, Szöllősi Béla technikai vezetőnél a +36 20 261-0823-as telefonszámon, illetve az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A nevezési lap ide kattintva letölthető.

 

 

 

 

 

CSAPATAINK

 

 

 

 

 

KIEMELT TÁMOGATÓNK

 

 

oxxo logo1


TÁMOGATÓINK

 

 

kezilabdavilag         Insure logó1        varosi cimer        oroshazacup e1364506428387     aqua logo       herbaria


     gyoparosfurdo logo           index media        PKK        ekebor logo     


  aplus logo          woims logo1          bausysteme92 logo

 

 

 

BŐVEBBEN

 

 


 

PARTNERÜNK

 

 

voroskereszt
orosházi szervezete

 

 

 

 

MÉDIATÁMOGATÓK

 

 

    Radio1 Bekescsaba      oroscafe    oroshazi elet   oroshazi varosi tv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÖRTÉNETÜNK

 

2014. évben új korszak kezdődött életünkben, elkészítettük utánpótlásképző rendszerünk hosszú távú fejlesztési stratégiáját és szakmai programját, melyet a Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági Tanszéke elismer és példaértékűnek tart. Programunk végrehajtása során bebizonyosodott, hogy helyes úton járunk. A környező települések bevonásával kialakult egy olyan széles utánpótlás bázis mely biztos alapokat jelent a jövőre nézve.

 

BŐVEBBEN

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu