logo fooldali hirbe

Január utolsó napjaiban e hasábokon nyilatkozatot tett közzé az Orosházi Stílus Szabadidő Kör Egyesület elnöke, Károlyfalvi Elemér. Ebben kifejti, hogy „a kézilabdások nagy része Dancsó Attila korábbi szakosztályvezető vezetésével úgy döntött, hogy önálló szakosztályként működnek az egyesületben, ám ez nem jogszerű. Ezt követően a két fél a városvezetéssel ült le közösen tárgyalni, ahol elhangzott, a klub adott esetben támogatja a kézilabdások kiválását a Stílus kötelékéből.”

Nem kommentálva és vitatva a nyilatkozat ténybeli tartalmát és annak indokait a korábbi, obligón kívül helyezett szakosztályvezetés akkor úgy nyilatkozott, hogy „a munkájukat segítő szakemberekkel közösen tájékozódnak az utóbbi hónapokban kialakult helyzetről. Ezt követően alakítják ki az orosházi női kézilabdázás jelenén túl annak jövőjéért is felelősséget érző közösség tagjai álláspontjukat a feladatok átvételének lehetőségét illetően. Amennyiben a jogi, technikai és gazdasági feltételek megteremthetőek és elfogadhatóak, akkor az új egyesület leendő vezetése és a megmaradt játékosok vállalják, hogy mentsék a menthetőt.”

Nos, az elmúlt hetekben ez a munka lezajlott. Több átalakulási, csatlakozási formát megvizsgálva, azok bizonytalan jövőbeni alakulása miatt mégis egy új egyesület létrehozása mellett döntöttünk. Sajnálatos módon folyamatosan romló kondíciók mellett sikerült eljutni addig a napig, amikor is a Stílus Szabadidő Kör Egyesület, valamint az újonnan alakult Orosházi Női Kézilabda Club Egyesület elnökei aláírták azt a dokumentumot, amely továbbra is biztosítja a város női kézilabdázói számára az NB I/B-s szereplés lehetőségét. Legalább is ebben a versenyévadban. Hiszen a vezetésben mutatkozó erkölcsi és morális erózió miatt is megfogyatkozott játékos állomány okán mind magasságban, mind pedig lövő erőben súlyos veszteségek érték az utóbbi hónapokban a csapatot. Több meghatározó játékos távozott, pl. Domokos Kinga, Gagyi Erika, Antal Jenifer, Draxler Orsolya, Draxler Dorottya, illetve továbbiak játéka vált bizonytalanná: Pácz Viktória, Kovács Zsuzsanna, Busi Vivien… Emellett jelentős, több milliós anyagi veszteséget örökül hagyva volt csupán hajlandó lemondani az előző egyesület elnöke a játékjogról. Így a 2011-re beígért első féléves önkormányzati támogatás mintegy 25-30 százalékát adósságtörlesztésre kell fordítanunk.

A megmaradt, lelkes játékosállomány adottságaira épülő játékelemeket felvonultató taktikát és stratégiát kell kidolgozni, hiszen új játékosokkal a szezon közben és az anyagi lehetőségek szűkre szabottsága miatt nem tud az egyesület erősíteni.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a továbbélés két ok miatt volt fontos az új egyesületben tömörülők számára. Az egyik, hogy a város női kézilabdázása megmaradhasson NB I/B-s szinten. Ez sajnos a korábbinál is nagyobb veszélybe került a fent részletezettek miatt. Azonban az egyesület mellett dolgozó szakemberek és más segítők megpróbálnak többféle megoldási módot is kidolgozni e cél elérésére is.

A másik ok az Országos Serdülő Bajnokságban veretlenül, meggyőző gólkülönbséggel alapszakaszt nyerő serdülő csapat továbbjátszási lehetőségének biztosítása volt. Hiszen, ha a „nagycsapat” kiszáll, akkor a serdülők sem folytathatták volna a szereplést. Már javában zajlik a rájátszás, ahonnan nagy eséllyel pályázunk a két továbbjutó hely egyikére és reményeink szerint csapatunk az országos döntő résztvevője lehet! Ennek a sikernek a lehetőségét elsősorban a lányoktól, de a várostól sem szerettük volna elkótyavetyélni!

A szakmai munkát a szezon végéig tovább viszi a két edző. Az NB I/B-s csapatok esetében Farkas József, a serdülő csapat edzéseit pedig Varsandán József irányítja.

Kérjük, kísérjék figyelemmel a jövőben megkülönböztetett figyelemmel az egyesület munkáját, a lányok játékát és eredményeit! Segítségükkel, építő javaslataikkal valamennyi sportszerető orosházit arra kérünk, járuljanak hozzá céljaink eléréséhez! Vagy ami még nehezebb: osztozzanak esetleges kudarcainkban is.

© 2017 Orosházi Női Kézilabda Club Suffusion WordPress theme by Sayontan Sinha